Черно море се превърна в поредния клуб от елита, който изразява

...
Черно море се превърна в поредния клуб от елита, който изразява
Коментари Харесай

Черно море роптае: Кашай наясно ли е с критерия за дузпа?

Черно море се трансформира в следващия клуб от елита, който показва неодобрение от ръководителя на Съдийската комисия - Виктор Кашай, както и от реферите у нас.

" Моряците " изявиха искания към съдийството на Георги Димитров в дербито със Спартак, като качиха видео със сходна обстановка от мача с Лудогорец.

В единия случай се отсъжда дузпа срещу Черно море, а в другия е подмината такава за варненци. От " Тича " питат шефа на съдиите дали е осведомен с критерия на Димитров, който е получил наряд за въпросните срещи, за присъждане на 11-метров углавен удар за игра с ръка в наказателното поле.

Ето какво пишат от клуба:

" Любопитен и безусловно неразбираем е критерият на съдията Георги Димитров за игра с ръка в наказателното поле. Публикуваме две обстановки в пеналта от два разнообразни дуела на Черно море, в които Димитров благодарение на системата ВАР взима две радикално разнообразни решения.

В едната обстановка футболист на " моряците " скача за висока топка в наказателното поле, с тил към топката, която го лизва през ръката след удар от 30 - 40 сантиметра. Самата обстановка мъчно може да се види в действително време, само че Димитров показва зорък взор на повторенията и на занимателен каданс, и отсъжда дузпа.

При обстановката на мача със Спартак Петър Босанчич стреля по посока на вратата, топката се стопира в ръката на стоящия с лице към нея и на разстояние най-малко 4 метра Никола Борисов.

Георги Димитров, който дава отговор за ВАР в тази среща, е безапелационен, че дузпа няма и по тази причина не изпраща Радослав Гидженов да види и реши самичък обстановката на мониторите.

Тук изниква въпросът, който желаеме да зададем към шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай, откакто дава високи оценки на този рефер за работата му на варненското дерби - наясно ли е с критерия на Димитров по кое време има дузпа за игра с ръка в наказателното поле, или за следващ път се удостоверява, че решенията му се вземат въз основата на имената на тимовете? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР